Let op Mailchimp-gebruikers: Privacy Shield ongeldig verklaard

Schuyffel 27 december 2019 0 Comments

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft op 16 juli 2020 EU-US Privacy Shield ongeldig verklaard. Hierin waren de afspraken vastgelegd tussen EU en de VS over de bescherming van de privacy van Europese burgers op het moment dat persoonsgegevens worden verwerkt door Amerikaanse bedrijven. In de VS gelden namelijk minder strikte regels als het gaat om de bescherming van de privacy dan bij ons in de EU.

Echter voldoen deze afspraken niet en is Privacy Shield ongeldig verklaard. Dat brengt Europese bedrijven die met partijen als Mailchimp werken in een lastig parket. Onze concullega van het Nederlandse bedrijf Spotler is hier dieper in gedoken.

Je moet goed weten welk systeem je gebruikt en wat er met de data gebeurt. Zeker als jij in een adviesrol zit (lees: webbouwer en/of tekstschrijver) en het toepast voor jouw klanten. Steek niet jouw kop in het zand, maar blijf op de hoogte van de regels om hoge boetes te voorkomen.

Wil je zeker weten dat alle diensten die jij verkoopt aan klanten AVG-Proof zijn, kun je er uiteraard voor kiezen om met ons samen te werken! Wil je het hele artikel lezen (aanrader!), ga dan naar deze link. deze link.

AboutKevin Schuyffel