Waar moet ik op letten bij mijn eerste nieuwsbrief?

Schuyffel 18 april 2021 0 Comments

Je staat op het punt om jouw eerste nieuwsbrief te schrijven, maar je wilt toch nog even controleren of je alles goed gedaan hebt. Wij geven je graag enkele tips over het maken van jouw eerste nieuwsbrief. Zo wordt jouw eerste nieuwsbrief direct een succes! Lees ze hier allemaal.

Tip 1. Bedenk een pakkende onderwerpregel

Het klinkt als vanzelfsprekend, maar de praktijk leert ons dat dit niet altijd het geval is. Begin jouw nieuwsbrief met een pakkende onderwerpregel waarin je de ontvanger nieuwsgierig maakt naar de inhoud van jouw e-mail. Je kent vast wel de bekende ‘cliffhangers’ aan het eind van een aflevering van een televisieserie waardoor je juist nieuwsgierig wordt naar de volgende aflevering. Exact dat gevoel wil je proberen na te bootsen met jouw onderwerpregel. Nodig de ontvanger uit om verder te lezen en maak hem of haar nieuwsgierig!

Tip 2. Schrijf duidelijk en maak gebruik van afbeeldingen

Wanneer jij een nieuwsbrief verstuurt wil je dat zoveel mogelijk mensen de nieuwsbrief ook daadwerkelijk lezen, toch? Probeer dan zoveel mogelijk om lange zinnen te vermijden en hou teksten gericht op jouw doel. Mensen zijn geneigd om alles te willen vertellen en gebruiken daar dan automatisch lange zinnen of grote stukken tekst voor. De ontvanger van de nieuwsbrief zal veel tijd moeten nemen om de nieuwsbrief volledig te lezen en is sneller geneigd te stoppen met lezen. Dat is zonde, want jouw boodschap is het wel waard om te lezen.

Houd jouw nieuwsbrief beknopt, duidelijk en doelgericht. Een goede tip hiervoor is om afbeeldingen toe te voegen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je maar weinig woorden nodig hebt om een bepaald iets te omschrijven. Daarnaast trekken afbeeldingen de aandacht.

Tip 3. Zet duidelijke call-to-actions in jouw e-mail

Bedenk goed wat je nu eigenlijk wilt dat de ontvanger met jouw nieuwsbrief gaat doen. Wil je dat diegene contact opneemt of wil je dat de ontvanger naar jouw website gaat? Plaats duidelijke ‘call-to-actions’ (CTA’s) toe aan jouw nieuwsbrief. Zorg ervoor dat deze duidelijk naar voren komen en gemakkelijk te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een grote, opvallende knop toevoegen die een link bevat naar een specifieke pagina op jouw website. Met één klik heb je de ontvanger op de plek waar je hem of haar wilt hebben. Wil je dat de ontvanger contact met jou opneemt? Dan kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat zodra de ontvanger knop aanklikt, dat een e-mailvenster of telefoongesprek start. Experimenteer hiermee en maak jouw CTA’s zo duidelijk en doeltreffend mogelijk!

Tip 4. Laat weten wie de nieuwsbrief geschreven heeft

Zodra iemand jouw nieuwsbrief gelezen heeft, wil je natuurlijk dat diegene weet dat jij deze verzonden hebt. Plaats een duidelijke afzender onderaan de nieuwsbrief. Je kunt hierin allerlei creatieve manieren toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding van jezelf en jouw contactgegevens of die van het bedrijf toevoegen. Je wilt namelijk dat mensen niet alleen jouw nieuwsbrief herinneren, maar ook wie hem geschreven heeft. Een creatieve groet, afbeelding of andere invulling hiervan helpt daar zeker bij.

Alles gecontroleerd? Je bent nu klaar om jouw eerste nieuwsbrief te versturen! Bekijk na het verzenden hoe vaak de nieuwsbrief geopend is en hoe vaak jouw CTA’s aangeklikt zijn. Meer weten over wat je allemaal kunt meten en hoe je jouw nieuwsbrieven nog beter maakt? Klik dan hier.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!