Wil je Mailchimp gebruiken of maak je hier al gebruik van? Let dan op!

Schuyffel 2 november 2021 0 Comments
Nieuwsbrieven versturen met Mailchimp? Let op!

Veel ondernemers maken gebruik van Mailchimp om e-mails en nieuwsbrieven te versturen naar hun klanten en relaties. Een hele goede keuze natuurlijk, want wist je dat maar liefst 91% van de mensen hun mailbox dagelijks opent?

Echter zijn helaas weinig ondernemers op de hoogte van de wijze waarop Mailchimp de gegevens verwerkt. Dit brengt problemen met zich mee als rekening gehouden moet worden met de geldende privacywetgeving: AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). In deze blog vertellen wij je hier meer over en waarschuwen wij je graag voor het gebruik van Mailchimp.

Alle gegevens die ervoor kunnen zorgen dat een persoon identificeerbaar is, vallen onder ‘persoonsgegevens’. Zo kan een combinatie van een naam met een e-mailadres (zakelijk én privé) ervoor zorgen dat een e-mailadres ook een persoonsgegeven is en in dat geval onder de privacywetgeving valt.

Recent op het nieuws

Recent heeft er zich weer een incident rondom Mailchimp en de Europese privacywetgeving (lees: Algemene Verordening Gegevensbescherming) voorgedaan. Een organisatie gebruikte de software van Mailchimp voor hun e-mailmarketing en voldeed hiermee niet aan de regels van de Europese privacywetgeving. Het bedrijf moest het gebruik van Mailchimp staken met alle gevolgen van dien. Om het volledige artikel van Marketingfacts (onafhankelijk platform) omtrent dit incident te lezen, klik dan hier.

Inmiddels zijn velen van jullie op de hoogte van de AVG-regels, maar wordt er toch nog veelvuldig gebruik gemaakt van Mailchimp. Een Amerikaans bedrijf dat persoonsgegevens opslaat buiten de EU. Wij kunnen er niet vaak genoeg op hameren: maak gebruik van Nederlandse servers! Zo voldoe je direct aan de regels die gelden met betrekking tot de Europese privacywetgeving en hoef je hier niet meer naar om te kijken. Dat e-mailt een stuk prettiger en veiliger, toch?

Wij bieden je met That’s Mail! graag een zorgeloos alternatief. De veiligheid van jouw data en het  succesvol worden met e-mailmarketing staan bij ons hoog in het vaandel. Lees meer over ons e-mailmarketingsysteem door hier te klikken!

Wat nu?

Gebruik jij Mailchimp of sta je op het punt om e-mailmarketing in te zetten? Denk hier dan goed over na en oriënteer je goed. Het is altijd prettiger om problemen te voorkomen dan ze achteraf op te moeten lossen, met alle (financiële) gevolgen van dien.

Er bestaan uitstekende Nederlandse e-mailsystemen, zoals That’s Mail! met Nederlandse servers die exact hetzelfde of zelfs meer dan Mailchimp kunnen. Deze systemen zorgen ervoor dat je je kunt focussen op hetgeen dat voor jou belangrijk is, namelijk het versturen van mooie en doeltreffende e-mails. Doordat de servers zich in Nederland bevinden, voldoen zij aan de Europese privacywetgeving. Dat werkt een stuk prettiger als het aankomt op het voldoen hieraan.

Wil je That’s Mail een keertje uitproberen? Dat kan sinds kort! Je kunt That’s Mail voor 30 dagen uitproberen en dat kost helemaal niks!

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!