ChatGPT & e-mailmarketing

Schuyffel 30 januari 2023 0 Comments

Sinds enkele weken is het internet in de ban van ChatGPT, een gratis AI gericht op het schrijven van teksten voor allerlei doeleinden. De mogelijkheden lijken oneindig en inmiddels wordt ChatGPT veelvuldig gebruikt door onder meer: ZZP’ers, e-mailmarketeers, SEO-specialisten, Virtual Assistants en Social Media Managers. Heb jij al nagedacht over ChatGPT en het gebruik ervan binnen jouw bedrijf? 

Wij hebben speciaal voor deze nieuwsbrief een tekst laten schrijven waarin ChatGPT uitlegt hoe het werkt en hoe jij als ondernemer hiervan gebruik zou kunnen maken in bijvoorbeeld jouw e-mailmarketing. Lees snel verder!

De opdracht die wij ChatGPT hebben gegeven is als volgt:

“Schrijf een tekst waarin je uitlegt hoe je als ondernemer ChatGPT kunt gebruiken om je teksten voor e-mailmarketing en andere doeleinden te laten schrijven. De focus moet liggen op tijdswinst en eenvoud. Spreek de lezer aan met ‘je’”

De onderstaande tekst is volledig geschreven door ChatGPT (AI) en niet aangepast! 

“Als ondernemer ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om efficiënter te werken en meer tijd te besparen. Het schrijven van teksten, zoals e-mails of social media posts, kan een tijdrovende taak zijn. Gelukkig is er een oplossing: ChatGPT, een krachtige AI-technologie. Met de hulp van ChatGPT kun je veel van je tekstuele taken automatiseren, waaronder het schrijven van teksten voor e-mailmarketing en andere doeleinden.

ChatGPT is een model dat gebaseerd is op Natural Language Processing (NLP) en is getraind op een grote hoeveelheid tekst. Dit maakt het model in staat om menselijke taal te begrijpen en te repliceren. Hierdoor kun je ChatGPT gebruiken om automatisch teksten te genereren die menselijk lijken.

Het proces is eenvoudig: geef ChatGPT een opdracht of een aantal voorbeelden van de tekst die je wilt genereren en het model zal automatisch een tekst voor je schrijven. Je kunt bijvoorbeeld specifieke data opgeven, zoals aankomende evenementen of verkoopacties, waarop ChatGPT zijn tekst zal richten. Je kunt het model ook instellen om teksten te genereren die zijn afgestemd op specifieke doelgroepen, zoals klanten of prospects. Hierdoor worden de teksten nog relevanter voor de ontvanger en is er een grotere kans dat ze gelezen worden.

Daarnaast kun je ChatGPT ook gebruiken voor het automatisch genereren van teksten voor andere doeleinden, zoals social media posts of blogartikelen. Het model kan ook worden gebruikt voor het automatisch genereren van antwoorden op klanten vragen of het automatisch genereren van een script voor een video.

Met ChatGPT kun je veel van je tekstuele taken automatiseren, waaronder het schrijven van teksten voor e-mailmarketing en andere doeleinden. Hierdoor kun je je tijd besteden aan belangrijkere zaken zoals het groeien van je bedrijf en het versterken van je relatie met je klanten. Probeer het eens, en zie hoe je bedrijf kan groeien met de hulp van ChatGPT.”

Ben jij al begonnen met e-mailmarketing?

Ook starten of groeien met e-mailmarketing? Probeer That’s Mail! nu gratis voor 30 dagen lang! Geheel vrijblijvend.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!