Heb jij een vraag over een factuur?
Meest gestelde vragen

Mijn proefabonnement is automatisch omgezet in een betaalde versie. Kan ik hier nog onderuit?

Als je niet hebt opgezegd binnen de aangegeven dertig dagen proeftijd, is hierdoor de betaalde versie van het door jou gekozen pakket ingegaan, zoals aangegeven in de algemene voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan bij je aanmelding.

Van een abonnement afzien kon tot het einde van de proefmaand. Zoals alle ondernemers die van deze proefperiode gebruikmaken, heb je in die dertig dagen een aantal reminders ontvangen waarin dit nogmaals wordt benadrukt. Zonder reactie gaat het abonnement na afloop van die dertig dagen gewoon in.

That’s CRM! is een prachtige tool om je processen effectiever en efficiënter in te richten. Heb je behoefte aan hulp om hiervan optimaal gebruik te maken, dan helpen we je graag.

Waarom ontvang ik een factuur voor een proefabonnement?

Gedurende de proefperiode (30 dagen) kun je altijd zonder opgaaf van redenen opzeggen. Daar doen we niet moeilijk over! Met een paar drukken op de knop, kun je in jouw account, jouw lidmaatschap opzeggen. Je ontvangt dan altijd een bevestiging van de opzegging per email. Heb je die niet ontvangen? Bel ons dan even op 070 – 221 11 11.

Na de proefperiode wordt het gekozen pakket automatisch omgezet in een betaalde overeenkomst (jaarovereenkomst, per jaar vooraf betaald), tenzij anders is overeengekomen.

Ik heb nog nooit een proefabonnement aangevraagd en krijg ineens een factuur. Hoe kan dit?

Wat vervelend dat je ineens een factuur krijgt voor iets wat je nooit hebt aangevraagd! Ik ben bang dat er dan sprake is van identiteitsfraude. Bij identiteitsfraude maken criminelen misbruik van valse of gestolen identiteitsgegevens. Ze kopen bijvoorbeeld op naam van iemand anders spullen zonder te betalen. Een e-mailabonnement in dit geval.
Als je vermoedt dat je slachtoffer bent van identiteitsfraude, moet je direct een aantal maatregelen nemen. Laat direct jouw bankpasjes of creditcards tijdelijk blokkeren en doe aangifte bij de politie. Meer info: www.rijksoverheid.nl.
In geval van identiteitsfraude hebben we twee opties:
1. We annuleren jouw account. Hetgeen wat ik daarvoor nodig heb, is een kopie van de aangifte bij de Politie. Na het ontvangen van de kopie, ontvang je een bevestiging van de annulering en zullen wij (indien gevraagd) alle ontvangen gegevens doorsturen (IP-adres, contactgegevens, etc.). Aangezien het gaat om een online-aankoop, kan de aangifte online gebeuren. Klik hier om te gaan naar de website van de Politie.
2. Je kiest ervoor om het gewoon een jaartje te proberen. Wij geloven erin dat iedere branche baat heeft bij emailmarketing. Mocht je twijfels hebben, bel ons dan even op. Dan sparren we over de mogelijke mailings die je kan versturen. Of plan de brainstorm in. Die is onderdeel van het pakket. 🙂

De factuur is onjuist geadresseerd. Wil je dit aanpassen?

Zou je middels onderstaand formulier het factuurnummer en de juiste gegevens willen sturen? Dan zorgen wij ervoor dat jij zo snel mogelijk de juiste factuur ontvangt.

Ik wil liever per maand betalen. Kan dat?

Als je had verwacht dat je de factuur per maand kon betalen, dan klopt dat! De tarieven worden verhoogd met 10% en worden per automatisch incasso voldaan. Je betaalt dan bijvoorbeeld geen 40 euro per maand, maar wij incasseren 44 euro per maand (exclusief BTW).

Wil je dit? Dan kan je middels onderstaand formulier jouw IBAN-gegevens toesturen en dan zorgen wij ervoor dat de facturatie wordt aangepast.

Ik heb opgezegd en krijg toch een factuur. Hoe kan dat?

Als je hebt opgezegd binnen de opzegtermijn en je hebt de bevestiging ontvangen, dan verwerken wij dit in de administratie. Is dit niet correct gebeurd, stuur dan even een berichtje middels onderstaand formulier, waarin je de het volgende aangeeft:

– Einde contract
– Opzegdatum
– Factuurnummer

Heb je een andere vraag?