Is e-mailmarketing overleden?

Schuyffel 24 juni 2022 0 Comments

Wist jij dat 99% van de mensen elke dag hun e-mail checkt? Dit cijfer suggereert dat e-mailmarketing inderdaad de weg is die we moeten bewandelen en zeker nog niet dood is.

Er is echter een kloof tussen consumenten die hun e-mail wel checken, maar niet op de e-mail van jouw bedrijf klikken. Dan zou je denken dat e-mail marketing is verouderd, en je zou kunnen overwegen om te stoppen met e-mail marketing. Dan hebben we nieuws voor je: 73% van de millennials de voorkeur aan e-mail communicatie bij het ontvangen van marketing materiaal.

Dus, als jouw e-mailmarketing niet werkt, betekent dat niet dat het dood is. De kans is groot dat je het verkeerd doet.

Email Marketing “dood” praktijken

We kunnen het erover eens zijn dat het probleem misschien niet het marketing kanaal is, maar de aflevering van de boodschap. Als jouw boodschap niet aansluit bij jouw publiek of als jouw meetgegevens niet correct worden gemeten of geïnterpreteerd, loop je een hoop potentiële omzet mis. Interessant genoeg is dat niet omdat e-mailmarketing dood is, maar omdat jouw strategieën niet langer effectief zijn.

Laten we het eens hebben over enkele veelvoorkomende e-mailmarketingpraktijken die je eigenlijk met pensioen moet sturen:

1. Onpersoonlijke onderwerpregels

Plaats jezelf in de schoenen van jouw relatie: Je ontvangt een e-mail van een bedrijf en ziet een niet-zo-gepersonaliseerde onderwerpregel. Zou je de e-mail openen of gewoon negeren? Wij denken het laatste.

Het probleem van de meeste bedrijven is dat hun content zich niet identificeert met de levensstijl van de ontvanger en dat begint allemaal met de onderwerpregel. Probeer de berichten een beetje te personaliseren om te laten zien dat je er moeite voor hebt gedaan. Zo voelt de lezer zich verbonden met wat jij verkoopt.

Jouw gepersonaliseerde berichten kunnen zo eenvoudig zijn als het vermelden van de feestdagen of het stellen van een vraag om hen aan het denken te zetten.

2. De AVG-normen negeren

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het naleven van deze regelgeving zorgt ervoor dat de consument toestemming heeft om marketing e-mails te ontvangen. Het beschermt de gegevens van de consument en zorgt ervoor dat deze niet worden gebruikt door de merken die zij persoonlijke informatie hebben toevertrouwd. Jouw e-mailmarketingsoftware (Mailchimp?) moet dus voldoen aan de AVG. Zo niet, dan is het tijd om een nieuwe te kiezen.

3. Onaantrekkelijke sjablonen gebruiken

Bedrijven ervaren meestal een aanzienlijk bouncepercentage en hebben geen idee wat ze verkeerd doen. Een belangrijke factor kunnen jouw sjablonen zijn.

85% van de gebruikers gebruiken hun smartphone om hun e-mails te checken, en als jouw e-mailmarketing templates niet mobiel-vriendelijk zijn, maak je een grote fout. Als de sjablonen onaantrekkelijk zijn, zou de ontvanger geen twee keer nadenken voordat hij wegklikt. Daarom moet jouw ontwerpteam (of jouw software) sjablonen maken die net zo aantrekkelijk zijn voor een smartphone als voor een desktop.

Laatste gedachten

Dit gezegd hebbende, de reden waarom je geen vruchtbare resultaten boekt, is niet dat e-mailmarketing dood is; het ligt aan de manier waarop je het doet. Dus, voordat je het voorgoed opgeeft, denk na over wat je verkeerd doet en implementeer de juiste strategieën voor maximale resultaten! Voor deskundige hulp kun je natuurlijk contact opnemen met That’s Mail!

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!