Waarop selecteer je een nieuwsbriefsysteem?

Schuyffel 5 januari 2018 0 Comments
EEN KEUZE MAKEN

Wil je starten met e-mailmarketing? Goede keus! E- mailmarketing is nog steeds het meest populaire kanaal in de marketingmix, ver boven bijvoorbeeld Adwords en Social Media. E-mailmarketing is een makkelijke manier om je doelgroep te bereiken. 91% van de mensen checkt hun mail namelijk dagelijks! Maar je zult snel ontdekken dat er nogal veel aanbieders van nieuwsbriefsystemen zijn, ieder met verschillende functionaliteiten en specificaties. Waarop selecteer je dan?

Als je kiest tussen verschillende e-mailmarketingprogramma’s kijk je naar de prijs. Dat spreekt voor zich. MailChimp is tot op zekere hoogte gratis, en dus zul je geneigd zijn voor dit systeem te kiezen. Het is dan ook veelgebruikt. En eerlijk is eerlijk; MailChimp is een prima tool met goede functionaliteiten.

Bij MailChimp doe je alles zelf: je ontwerpt je eigen nieuwsbrief, bedenkt je eigen strategieën en ontdekt zelf de beste tijden om je nieuwsbrieven te verzenden. Heb jij genoeg discipline en tijd om alles zelf te ontdekken? En heb je genoeg kennis om zelf succesvolle strategieën te bedenken? Ga dan gerust aan de slag met MailChimp! Die vrijheid is voor jou een voordeel.

Let wel op: in de gratis versie van MailChimp zal er reclame in je nieuwsbrieven komen te staan. Dat is natuurlijk zonde van die mooie opmaak van je nieuwsbrief, waarin eigenlijk geen plek is voor een aapje!

Wat als ik die discipline of tijd niet heb?

Laten we onszelf niet voor de gek houden: ieder heeft zijn eigen vak en zijn eigen specialiteit. Niet iedereen heeft kennis van e-mailmarketing en niet iedereen heeft evenveel discipline. En dat er niet altijd evenveel aandacht is voor e-mailmarketing, dat begrijpen we bij That’s Mail! heel goed.

Zonder professioneel advies voelen niet veel ondernemers de noodzaak om écht met e- mailmarketing aan de slag te gaan. Ze versturen zo nu en dan een nieuwsbrief, of zelfs helemaal niets. Het resultaat valt dan vrijwel altijd tegen. Een succesvolle mailcampagne is immers meer dan alleen het versturen van een nieuwsbrief en hopen op het beste.

Door tegenvallende resultaten gebrek aan kennis, tijd of discipline raakt e-mailmarketing vaak op het tweede plan. Of ondernemers stoppen er helemaal mee, ondanks alle mooie doelen en ideeën die eraan ten grondslag lagen. Het is te veel werk, vinden ze. Of ze weten niet waarover ze moeten schrijven. Andere zaken krijgen (logischerwijs) voorrang; en er is niemand die zich binnen het bedrijf expliciet bezighoudt met e-mailmarketing.

Bij That’s Mail! begrijpen we die argumenten. Maar we willen graag helpen voorkomen dat e-mailmarketing op het tweede plan komt of wordt ‘afgeschaft’. Het is ons vak en onze passie om ondernemers hierbij te helpen. Soms heb je gewoon wat hulp nodig om iets nieuws van de grond te krijgen!

Hoe helpt That’s Mail! hierbij?

Door onze kennis te delen! Waarom zou je als ondernemer het wiel opnieuw proberen uit te vinden? Bij That’s Mail! hebben we veel ervaring met effectieve mailcampagnes en het bedenken van slimme strategieën. Die ervaring delen we uiteraard graag met onze klanten!

We denken samen met je na over een campagne die je bedrijf écht verder helpt. Dit doen we tijdens een brainstormsessie, waarin we allerlei ideeën, problemen en oplossingen met elkaar delen. Net zolang tot er mooie en effectieve strategieën op tafel liggen!

Maar dat is nog lang niet alles; de campagnes worden vervolgens in je account klaargezet, helemaal klaar voor gebruik! Het enige wat je nog te doen staat, is het invoeren van e-mailadressen, zodat de mails bij de juiste mensen terechtkomen.

Je kunt overigens bij That’s Mail! je mailing gewoon naar info-adressen sturen ( info@bedrijf.nl). Dit in tegenstelling tot MailChimp, waar de regel geldt dat je alleen personen kunt mailen, en geen functies.

Wat vinden we belangrijk?

Wij kiezen voor de persoonlijke aanpak. Wij vinden het belangrijk om goede support te leveren en direct telefonisch bereikbaar te zijn. Je wordt zo snel mogelijk geholpen; meestal binnen het uur, altijd binnen een dag. Wij nemen de tijd en kijken met je mee hoe we e-mailmarketing voor jouw bedrijf effectief kunnen inzetten. Door middel van persoonlijk advies en professionele ondersteuning helpen wij ondernemers bij effectieve e-mailmarketing met structureel resultaat.

Ons doel is dat ondernemers het ‘zo nu en dan een nieuwsbrief versturen’ vergeten, en daardoor aanzienlijk betere resultaten halen met hun e-mailmarketing.

Zijn je data veilig?

Een heel belangrijk punt: waar slaan we je data op? Is je (mogelijk gevoelige) informatie veilig? Daar hoef je je geen zorgen over te maken! That’s Mail! plaatst alle eigen databases en die van haar klanten op servers van een Nederlandse partij. Dat betekent dat je data veilig zijn binnen de kaders van de privacywetgeving die in Nederland geldt. Ze kunnen en dus niet worden doorverkocht aan derden

Hosten bij een Nederlandse partij is een bewuste keuze. Veel andere bedrijven in Nederland en de EU plaatsen persoonlijke gegevens op servers in de VS of op EU-servers van Amerikaanse bedrijven. Dat gebeurt ook met de e-mailadressen en profielen van klanten binnen Mailchimp bijvoorbeeld.

Tot voor kort was dat geen probleem. Volgens het Safe Harbour-verdrag tussen de EU en de VS mochten persoonsgegevens gedeeld worden als er sprake was van een passend beschermingsniveau. Maar op 6 oktober 2015 verklaarde het Hof van Justitie van de Europese Unie dit verdrag ongeldig. Data in de VS zijn nu volgens de USA Patriot Act beschikbaar voor de NSA, de Amerikaanse veiligheidsdienst.

Als klant van That’s Mail! hoef je daar niet eens over na te denken. Wij stellen je kostbare informatie veilig! Ook daarom kiezen ondernemers vaak voor That’s Mail!, en niet voor MailChimp.

Kortom

E-mailmarketing is meer dan alleen het versturen van nieuwsbrieven. Dankzij persoonlijk advies en snelle support haal je meer resultaat uit je e-mailmarketing en leer je dit effectief in te zetten. That’s Mail! ondersteunt je met slimme strategieën en mailcampagnes, speciaal bedacht voor jouw specifieke situatie.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!