Wanneer begin je met e-mailautomatisering?

Schuyffel 24 juni 2022 0 Comments

E-mailautomatisering is een geweldige manier om de productiviteit van jouw team te maximaliseren en tegelijkertijd aanzienlijke e-mailmarketingresultaten te boeken. In zekere zin is e-mailautomatisering alsof je een paar extra handen aan jouw team toevoegt zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Nu e-mailautomatisering veel zaken voor jou regelt, heb je eindelijk tijd om te werken aan de innovatieve ideeën die je al een tijdje opzij schuift.

Dus, wanneer is het beste moment om te beginnen met e-mail automatisering? Laten we er eens induiken!

Beginnen met e-mail automatisering

Als je jezelf nog steeds afvraagt of je moet beginnen met e-mail automatisering of niet, lees dan verder tot het einde. Als je klaar bent, zul je veel duidelijk hebben over e-mail automatisering en waarom het een uitstekend moment is om er nu mee te beginnen!

1. Problemen met bereik

Heb je veel problemen met jouw outreach? Zo ja, dan is dat een teken dat je moet beginnen met e-mail automatisering. Het zal je helpen om gemakkelijk e-mails, nieuwsbrieven, campagnes en sales outreach te creëren en in te plannen. Zodra je de triggers hebt gemaakt, stelt je jouw e-mails samen, test je ze, plan je ze in en ben je er helemaal klaar voor! Je hoeft niet meer handmatig e-mails te versturen en zo veel van jouw kostbare tijd te verspillen. Nu kun je je in alle rust concentreren op al het andere dat je gedaan moet krijgen!

2. Prestatie Break Down

Als je door tonnen data moet graven om te controleren hoe goed jouw e-mails aanslaan bij jouw publiek, is het de hoogste tijd om te beginnen met e-mail automatisering. E-mail automatisering zal verzamelen hoe jouw e-mails presteren, zodat je kunt werken aan de factoren die in de weg van jouw succes. Je kunt werken met verschillende statistieken zoals click-through rates, open rates, unsubscribe rates en conversies om een duidelijk beeld te krijgen van de prestaties van jouw campagne.

3. Gebrek aan organisatie

Veel merken hebben last van een versnipperd en ongesegmenteerd publiek, wat vooral voorkomt wanneer e-mailautomatisering afwezig is. Dus, als je jouw publiek wil organiseren, is e-mailautomatisering een uitstekende plek om te beginnen.

Het geeft jou realtime inzichten in het gedrag van jouw abonnees, en je kunt verschillende lijsten organiseren op basis van verschillende factoren en demografische gegevens. Als gevolg hiervan begrijp je hun behoeften beter en kunt je de juiste verkoopstrategieën implementeren.

4. Problemen met personalisering

Wist je dat 91% van de consumenten zegt dat ze eerder geneigd zijn te winkelen bij een merk dat relevante aanbevelingen doet, dan bij merken die dat niet doen? Als jij e-mails niet personaliseert, zul je veel potentiële klanten verliezen. Als je jouw abonnees segmenteert op basis van hun gegevens, kun je e-mails naar elk segment sturen, en e-mailautomatisering kan jou daarbij helpen.

Samengevat

Dat gezegd hebbende, we hebben allemaal volle agenda’s en veel taken om af te handelen. E-mailautomatisering kan een vervelende taak voor jou overnemen, zodat jij meer tijd hebt om aan jouw strategieën te werken. Je moet echter niet vergeten dat automatisering van e-mail alleen werkt als je over de juiste strategie en hulpmiddelen beschikt.

Dus, zonder verdere omhaal, ga aan de slag met e-mail automatisering en zie een aantal fantastische resultaten. Als je professionele hulp nodig hebt, kun je altijd contact met ons opnemen bij That’s Mail.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!