Beste moment om mailings te versturen?

Schuyffel 24 juni 2022 0 Comments
Stressed student at home studying.Online-only learning classes homework.Exam material understanding problem.Difficult homeschooling.Distance education program outcome.Coronavirus closed school

Bij digitale marketing draait alles om het juiste doen op het juiste moment, en daar hoort e-mailmarketing ook bij. Als jouw e-mailmarketing niet werkt, is de kans groot dat je het verkeerd doet. Je hebt de gegevens nodig om de juiste dag en het juiste tijdstip te bepalen om jouw e-mailcampagnes te verzenden voor maximale resultaten.

Vandaag helpen we je te ontdekken wat het perfecte moment is om marketing e-mails te versturen. Ben je er klaar voor om jouw timing goed te krijgen? Laten we beginnen!

Wat is het beste moment om e-mails te versturen?

De gewoonten van klanten veranderen in de loop der tijd en bedrijven moeten zich aan deze veranderingen aanpassen om aan de top te blijven. Ze moeten beschikken over de meest relevante gegevens over hun klanten en dienovereenkomstig marketinge-mails versturen.

Hier zie je een grafiek met de open rate, het volume van de berichten, de CTR en de click-to-open rate op basis van een e-mailanalyse:

Bron: Wordstream

De grafiek suggereert dat:

 • De gemiddelde open rates stijgen met 21.35% tussen 9-10 uur
 • De open rates bereiken een piek met een gemiddeld percentage van 22,09% tussen 13-14 uur
 • In de middag, tussen 17-18 uur, stijgen de open rates naar een gemiddelde van 20,74%

We zien drie verschillende tijdstippen van de dag met een adequate gemiddelde open rate. Het lijkt erop dat 9-10 en 13-14 misschien wel de beste tijden zijn om marketingcampagnes te leveren.

Laten we eens kijken naar een andere studie van Wordstream om de overeenkomsten tussen de twee bevindingen te bepalen.

De analyse toont aan dat:

 • E-mail presteerden beter tussen 8-9 uur
 • De gemiddelde open rates waren meer dan 25%

Deze gegevens wijken iets af van de vorige analyse, die concludeerde dat 13-14 uur de beste tijd is.

Laten we eens kijken naar een ander onderzoek van HubSpot:

Volgens de grafiek:

 • Waren er 30.000+ opens om 11 uur
 • De open rate begon te dalen na 13 uur ‘s middags

Wat betekent dit? Drie zoekresultaten hebben verschillende bevindingen, dus is er een feitelijk convergentiepunt?

Het antwoord: 9-11 uur

In het ideale geval lijkt 9-11 uur de beste tijd om marketinge-mails te versturen. Als we naar de eerste reeks gegevens kijken, kunnen we concluderen dat het slot van 13-14 uur ook goed zou kunnen presteren, omdat dat het moment is waarop de meeste mensen lunchpauzes hebben en waarschijnlijk hun telefoon controleren op e-mails.

Is er een slecht moment om een campagne te verzenden?

Aangezien er geen basis is om het perfecte moment te bepalen, is het goed om op je hoede te zijn voor de tijdstippen met de slechtste open rates. Dus, zelfs als je niet aan de top staat, kun je jezelf op zijn minst behoeden voor de bodem. Het zal je ook het voordeel geven om jouw campagne te redden van lage open rates.

Gebaseerd op de gegevens, kunnen we zien dat de slechtste tijdslots zijn:

 • 16 – 4 uur, volgens Wordstream
 • 19 – 5 uur, volgens Moonsend
 • 18 – 3 uur, volgens GetResponse
 • 18 – 5 uur, volgens HubSpot

Het antwoord: 18 uur ‘s avonds tot 5 uur ‘s ochtends

De meeste gegevens suggereren dat het verkeerde tijdstip om een e-mail te versturen ‘s nachts is, waarbij 18 uur ‘s avonds tot 5 uur ‘s ochtends het slechtste tijdstip is.

Samengevat

Als je een schot in de roos wil en ervoor wil zorgen dat de moeite die je in jouw campagne steekt niet voor niets is geweest, zorg dan voor de juiste timing. De juiste inhoud is ongetwijfeld belangrijk, maar als jouw timing niet goed is, zullen jouw abonnees niet reageren op de e-mails. Vermijd e-mails na werktijd en extreem laat op de avond, en je bent goed om te gaan!

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!