Wat doe je met de statistieken van een mailing?

Schuyffel 24 juni 2022 0 Comments

Het aantal e-mail gebruikers wereldwijd bedraagt meer dan 4,3 miljard en er wordt verwacht dat dit aantal tegen 2025 met 4,6 miljard zal zijn toegenomen. Dergelijke feiten en cijfers geven aan dat e-mail zijn weg heeft afgelegd van het louter overbrengen van berichten voor educatieve doeleinden naar een wijdverspreid wereldwijd gebruik door verschillende toonaangevende bedrijven, industrieën en ondernemingen als geheel.

Met de opkomst van meer en meer technologieën die mensen verkiezen te gebruiken voor het werkgemak, wordt e-mail marketing beschouwd als een kans die een bedrijf niet onopgemerkt voorbij mag laten gaan. Waarom? Dat heeft een reden.

Als jij jouw bedrijf runt in een zeer competitieve wereld, weet u dat uw gebruikers emails gebruiken. Vandaar dat jij als verantwoordelijke marketeer ze ook zou moeten gebruiken.

Bron: Oberlo

Marketeers kunnen altijd gebruik maken van dergelijke statistieken om de prestaties van hun e-mail marketing te verbeteren. Van alle strategieën en technieken, is een van de meest effectieve het gebruik van de “e-mail open ratio” voor jouw bedrijf.

Volgens een studie is de gemiddelde e-mail open ratio ongeveer 21%, maar een e-mail die goed is gepersonaliseerd en in overeenstemming is met de specificaties van de doelgroep, kan een hogere open ratio hebben.

E-mail Benchmark per Branche

Analisten op het gebied van e-mailmarketing stellen dat de open ratio van e-mails verschilt per bedrijfstak waarin jij jouw bedrijf runt.

De onderstaande grafiek uit een recente studie geeft de “e-mailbenchmark per bedrijfstak” weer van de open rates, click-to-open rates, en click-through rates van verschillende toonaangevende bedrijfstakken wereldwijd.

Met behulp van de bovengenoemde industrie-gebaseerde benchmarks en statistieken, kun je altijd evalueren of jouw e-mail marketing effectief is of dat jij misschien strategieën moet herzien.

Daarnaast zijn er dag-gebaseerde benchmarks die jouw e-mail marketeers wordt geadviseerd om te herzien om beter te evalueren of ze hun dagelijkse doelstellingen te bereiken of zou kunnen denken out of the box.

Benchmark e-mail per dag

Samenvattend

Voor resultaatgerichte e-mailmarketing is het essentieel om de statistieken te blijven evalueren en de strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Voor verdere professionele hulp kun je contact met ons opnemen “That’s Mail“.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!