De kracht van een ‘plat mailtje’ (zonder opmaak)

Schuyffel 24 juni 2022 0 Comments

Ondanks de opkomst van steeds verder evoluerende communicatiekanalen, blijkt e-mail nog steeds op de eerste plaats staat. Bovendien zorgt e-mailmarketing van alle B2B- en B2C-marketingstrategieën nog steeds voor de hoogste return on investment (ROI) voor MKB en grootschalige bedrijven.

Een rapport zegt dat kleine tot middelgrote tot grote bedrijven gemiddeld tot 44 dollar kunnen verdienen voor elke dollar die ze aan e-mailmarketing uitgeven. E-mail marketing is écht de moeite waard.

Als marketeer is het echter van het grootste belang om te evalueren hoe jouw e-mailmarketing zich kan onderscheiden van jouw concurrenten in de sector. Daarnaast hebben het type e-mail design en formaat dat je gebruikt voor marketingdoeleinden ook een grotere impact op de eindresultaten.

Laten we hier onderzoeken hoe ‘platte e-mails’, oftewel emails zonder opmaak, wonderen voor je kunnen verrichten en hoe jij in staat bent een maximale ROI te behalen.

Het belang van platte e-mails

Volgens een recente studie zijn er tussen 2016 en 2017 meer dan 27 miljard e-mails geopend en is de verhouding van het openen van e-mails via mobiele apparaten op 55% gebleven.

Bovendien stijgt de ratio in het weekend en bereikt 60%. Dergelijke feiten en cijfers geven aan dat mensen heel vaak reageren op e-mails. Vraag jij jezelf af waarom jouw e-mails niet werken?

Marketeers denken meestal dat een e-mail alleen creatief, effectief en resultaatgericht is als hij goed is vormgegeven. Bij het ontwerpen van een e-mail gaat het er echter niet om er iets moois van te maken. Een effectieve e-mail is praktisch en eenvoudig, maar vervult wel het doel. Een platte e-mail kan een nieuwe wereld voor je openen!

Bovendien kiezen marketeers vaak voor een ongeschikte aanpak die het succes van de e-mails beperkt. Als jouw e-mails niet responsive genoeg zijn, moet je misschien overwegen om de lay-out en het ontwerp van jouw e-mails te verfijnen.

Verfrissend

Platte e-mails – eenvoud en toch effectiviteit als hun essentie, heeft zijn wortels in het minimalisme. Vormgevende en ontwerpende elementen zoals reflecties, slagschaduwen, reliëf, afschuining, texturen, gradiënten en andere die voor 3D-effecten zorgen, vormen niet de kern van flat-designed e-mails.

Het richt zich meer op unieke typografie, aantrekkelijke lettertypen en heldere kleuren om het publiek op het eerste gezicht aan te spreken. Platte e-mail is de weg naar het maken van dingen eenvoudiger, gemakkelijker en sneller aan het doel te vervullen. Ontwerpers kunnen nu e-mails tot leven brengen door gebruik te maken van levendige kleuren en opvallende typografie.

Verleidelijke typografie

Een goede typografie die het beste past bij de kleur en de stijl van een e-mail kan de klus goed klaren! Maar helaas heeft typografie nooit de aandacht gekregen die het verdient. Van aandachttrekkende kleuren tot het type lettertype en de combinatie van kleuren rond de tekst, typografie kan jouw e-mail maken of breken.

Voordelen van het gebruik van platte e-mails

  • Geeft jouw e-mail goed weer.
  • Gemakkelijk te maken, te ontwerpen en te stylen (als je het juiste mailsysteem hebt gekozen ;-)).
  • Kan consistent effectief zijn met een website ontwerp.
  • Trekt jouw doelgroep aan waardoor ze uiteindelijk tot aankoop overgaan.

 

Samenvattend

Een platte mail is een van de briljante concepten die e-mail marketeers moeten overwegen om een doelgroep aan te trekken en hun e-mail marketing campagnes succesvol te maken.

Neem contact met ons op voor verdere professionele hulp bij That’s Mail.

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!