De nieuwste trends & weetjes binnen e-mailmarketing

Schuyffel 1 november 2021 0 Comments

Met jouw nieuwsbrief en e-mails wil jij jouw klanten iedere keer weer motiveren, enthousiasmeren en inspireren. Met behulp van handige e-mailmarketingsoftware, zoals That’s Mail!, verstuur je jouw boodschap naar de klanten of relaties en vervolgens meet jij het resultaat ervan in het overzichtelijke dashboard. Makkie, toch? 

Wij denken én weten dat dit nog beter kan. Zo kun jij als ondernemer of e-mailmarketeer nog meer resultaat behalen uit e-mailmarketing. Ieder jaar wordt er grondig onderzoek gedaan naar het e-mailgedrag van de consumenten en in deze blog wij vertalen dit voor jou naar een helder overzicht. Hierdoor hoef jij geen uren, dagen, weken of jaren te proberen, maar kun jij direct en doelgericht aan de slag. Dat is nog eens winst!

97% van de Nederlanders checkt dagelijks zijn of haar e-mail

Wist jij dat 97% van de mensen dagelijks zijn of haar e-mail checkt? Dit komt voornamelijk doordat tegenwoordig de mailbox meegedragen wordt in de broekzak; de smartphone. Bij iedere binnenkomende e-mail wordt een notificatie weergegeven op de smartphone van de gebruiker en zodoende wordt men ‘getriggered’ om de mailbox te openen. Een belangrijke onderwerpregel is dus allesbepalend om de ontvanger over te halen tot het daadwerkelijk lezen van de e-mail. Lees hierover meer in deze eerdere blog die wij over dit onderwerp geschreven hebben! 

Gemiddeld 62% van de Nederlanders leest e-mail op een smartphone

Het lijkt een vanzelfsprekend gegeven dat het meerendeel van de mensen e-mail op hun smartphone lezen. Toch zien wij nog vaak genoeg gebeuren dat er hiermee bij het schrijven van nieuwsbrieven geen rekening wordt gehouden. Ellenlange nieuwsbrieven die er op de desktop goed uitzagen, maar op de smartphone resulteert in een nieuwsbrief van heb ik jou daar. En dan hebben wij het nog maar niet over de wegvallende ‘Call-to-Action’s’ die onderaan de nieuwsbrief staan. Zonde! Hou bij het schrijven van de nieuwsbrief rekening met de smartphone en zorg ervoor dat alle call-to-action’s tot hun recht komen. Daar gaat het immers om! 

Verzend met mate!

Een (voor jouw bedrijf) interessant nieuwtje is natuurlijk altijd leuk om te delen, maar zit de ontvanger hierop te wachten? Onderzoek wijst uit dat maar liefst 60% (!!) van de Nederlanders zich uitschrijft voor nieuwsbrieven, omdat men zich stoort aan de te hoge verzendfrequentie. Dat iedere dag de mailbox geopend wordt door 97% van de Nederlanders, betekent niet dat je iedere dag een e-mail moet versturen. Vraag de lezers eens om advies. Stel hen de vraag hoe vaak zij jouw e-mails zouden willen ontvangen. Zo krijg je pas echt goed inzicht te krijgen in jouw ideale verzendfrequentie! 

AVG; Algemene Verordening Gegevensbescherming

Inmiddels zijn er enkele jaren verstreken sinds het invoeren van de AVG, ofwel Algemene Verordening Gegevensbescherming. Toch gaat er af en toe nog het één en ander mis omtrent dit onderwerp. Nederlanders hebben het meeste vertrouwen in e-mail als het gaat om hun privacy (Spotler, 2021). Schaad dit vertrouwen dan ook niet! De klant is koning, zo ook de ontvanger van jouw nieuwsbrief en e-mails. E-mailadressen zijn een belangrijk persoonsgegeven. Wij kunnen dan ook niet vaak genoeg hameren op het zorgen dat het verwerken van persoonsgegevens volledig volgens de regels van de AVG gaat. Iets waar sommige e-mailsoftwareproviders zich minder mee bezighouden.. Hartstikke link, want een overtreding van de AVG kan vervelende gevolgen met zich meedragen en dat wil je immers niet. 

Onze tip is het werken met Nederlandse servers. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van jouw ontvangers volledig worden verwerkt volgens de Europese privacywetgeving en hierdoor voldoen aan de AVG. Zo kan jij je met een gerust hart focussen op het schrijven van de beste e-mails en nieuwsbrieven waarmee jij jouw klanten op de hoogte kunt houden van jouw bedrijf. 

Met deze tips kun jij direct aan de slag met het verbeteren of aanscherpen van jouw e-mailmarketing om zo nog meer resultaat te behalen. Nog niet overtuigd? Lees dan onze eerdere blog, waarin wij je vertellen wat je allemaal met e-mailmarketing kunt!

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!