6 tips voor groei van mailinglijst

Schuyffel 15 november 2021 0 Comments

Wil jij jouw mailinglijst laten groeien en zo nog meer uit e-mailmarketing halen?

In deze blog geven wij jou een aantal tips waarmee je direct van start kunt en doelgericht kunt werken aan het laten groeien van jouw e-mailcontacten. Lees snel verder!

Tip 1: Schrijf blogs

Deze tip zal niet als een verrassing komen. Doe je dit nog niet, maak dan gebruik van deze tip en ga hier actief mee aan de slag. Bloggen kan voor een positief effect zorgen op de groei van jouw mailinglijst. Je kunt met het schrijven van blogs niet alleen jouw expertise over bepaalde onderwerpen binnen jouw vakgebied uitlichten, maar ook wordt je website door bloggen beter vindbaar in Google. Dit laatste zorgt voor een groter bezoekersaantal (lees: potentiële contacten) op jouw website die zich mogelijk willen in schrijven voor jouw nieuwsbrieven. Inspireer de bezoekers van jouw website met interessante blogs over specifieke onderwerpen waarmee je hen overtuigd van jouw expertise.

Tip 2: Zorg voor een ‘leadmagnet’

Vrij vertaald is dit een magneet waarmee je potentiële nieuwe contacten verleidt om hun naam en e-mailadres te delen met jou. Normaal gesproken gebruik je hier een inschrijfformulier voor, maar niet iedereen zal zich zomaar inschrijven voor jouw nieuwsbrieven. Het aanbod van nieuwsbrieven is immers gigantisch. Je zult de potentiële contacten een ‘leadmagnet’ moeten bieden, in ruil voor hun naam en e-mailadres. Bij een leadmagnet kun je denken aan bijvoorbeeld:

  • Een videotraining
  • Het geven van een webinar
  • Een e-book
  • Kortingscodes 

Tip 3:  Creëer een landingspagina

Een zogeheten ‘opt-in’ pagina ofwel een landingspagina is een pagina op jouw website waar de bezoekers hun naam en e-mailadres kunnen invullen, zodat zij in jouw mailinglijst opgenomen worden. Zorg ervoor dat de bezoeker op deze pagina niet anders kunt doen dan inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Probeer andere afleidende zaken weg te laten op deze webpagina, zodat de potentiële contacten niet afgeleid raken.

Tip 4: Link naar een landingspagina

Om jouw websitebezoekers op de landingspagina te laten komen, zul je hiernaar moeten linken. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt conversie behalen door te linken naar de landingspagina in jouw blogs, maar er zijn ook andere manieren. Je kunt bijvoorbeeld de link op jouw social mediakanalen plaatsen of de URL in videocontent benoemen. Wees hierin creatief, bekijk wat jij kunt toepassen binnen jouw business en probeer de aandacht van de lezer te trekken. Zo valt jouw link beter op en is de kans op conversie groter.

Tip 5: Zet videocontent in

Niet alles hoeft met woorden gedaan te worden. Sterker nog, soms werkt een video zelfs beter dan een tekst. Een video zegt namelijk meer dan tienduizend woorden! Neem eens een video op waarin je jouw expertise uitlicht en benadrukt. Inspireer potentiële contacten met videocontent over hetgeen waar jij goed in bent. Zorg er vervolgens voor dat je in deze video verwijst naar jouw leadmagnet of landingspagina waar men zich in kan schrijven voor jouw mailinglijst.  

Tip 6: Maak gebruik van netwerkevenementen

Wellicht kom je vaker op netwerkevenementen of borrels en zo niet, ga daar vooral eens naartoe! Op zulke evenementen delen mensen visitekaartjes met elkaar en kun je in gesprek raken met potentiële contacten. Voor jouw mailinglijst én jouw netwerk is een netwerkevenement een uitstekende opstap naar het leggen van nieuwe contacten. Volg het netwerkgesprek door middel van de verkregen e-mailgegevens van jouw gesprekspartners. Stuur degenen die je gesproken hebt eens een persoonlijke e-mail waarin je verder inhaakt op jullie eerdere gesprek. Geef hen later de mogelijkheid om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van jouw bedrijf. Zo leg je nieuwe contacten, vergroot je jouw mailinglijst én kun je de kans op conversie vergroten. Win-win-win-situatie dus!  

Wil jij direct met deze tips aan de slag en weten waar je op moet letten in jouw eerste nieuwsbrief? Lees dan deze tips eens door. Hierin vertellen wij jou hoe je ervoor zorgt dat jij met een knaller van een nieuwsbrief van start gaat!

AboutKevin Schuyffel
Ik ben Kevin Schuyffel en ik ben eigenaar van That’s Mail bv, een onderneming gespecialiseerd in e-mailmarketing (digitale nieuwsbrieven). Wil jij meer halen uit je huidige klantenbestand of nieuwe klanten werven met behulp van e-mailmarketing? That’s Mail! is dé tool op het gebied van e-mailmarketing! Overtuigd? Probeer ons dan 30 dagen gratis uit!